2008. július 28., hétfő

Váci Világi Vigalom, Vác, július 18-20.


Sajnos csak a Vigalom első napjára mehettünk, de csakis látogatóként. Hogy miért? Érthetetlen üzletpolitika miatt a váci Piac KFT szerint nem lehet egy napos helypénzt fizetni, kijelentették, csak három napos van. Ráadásul nincs egy négyzetméteres hely, (nekem a könyvekhez ennyi is elég) hanem csak két négyzetméteren kezdődik a helyfoglalás, mindezt "jutányosan" 20 ezerért. No ne!!!

A Vigalom megnyitóján a térzenét a Bartók Béla Zeneiskola fúvós zenekara szolgáltatta, ahol ugye Gergő fiam szaxofonozik. Jól játszanak, sőt, egyre jobban, gratulálunk Kápolnai Jenő karnagynak és a fiataloknak!

Végignéztük a vásári kínálatot, a kézművesek még csak pakolgattak, de azért egy deciliternyi szarvasgombás olajat sikerült beszerezni. No, meg egy csodás tésztakészítő gépet működés közben megszemlélni. A túloldalon az erdélyiek pakoltak ki idén is. Éva kapott egy csodás régi hímzett báránybőr mellényt, én meg egy vászoninget.
Aztán nagy meglepetésemre kit is láttunk a nagyszínpadon? Majnik Laci és barátai játszottak, az együttes neve: Retrock Company. (Jól "nyomták", ami nem meglepő egy Majniktól!)

Remélem jövőre a három napra árusítani, vagy a könyveimmel szerepelni is mehetek!

Nincsenek megjegyzések: