2008. szeptember 22., hétfő

Antológia bemutató Pásztón, szeptember 15.


A pásztói Athéné Alkotó Kör vers -, és próziaírói, képzőművészei a második születésnapjukra egy antológiát álítottak össze műveikből. Az antológia bemutatója a pásztói Könyvtár termében zajlott, ahová az alkotókör tagjain kívül több érdeklődő is eljött. Így Pásztó polgármestere, Sisák Imre is, de Dr. Csongrády Béla is megtisztelte jelenlétével, sőt, előszavával mind a jelen lévőket, mind az antológiát. Bevezetőjében hangsúlyozta az alkotók kényszerű szükségét arra, hogy egy fészekhez tartozzanak. Ha megvan ez a fészek, s abban fészekmeleget éreznek, biztonságot, szeretetet, kiegyensúlyozottságot, akkor jönnek az alkotások, a művek.


Az antológia prózai írásai, versei mellett igen erős képzőművészeti anyagot tartalmaz. A Körben nagyon tehetséges képzőművészek alkotnak, de több kiállításon dicsekedhettek már el műveikkel, s gondolkodhatták el látogatóikat.
A versek, prózák írói önmaguk adták elő műveiket, példaértékű módon. Hiszen az írás, a vers tolmácsolás a saját toll utána saját szájjal a legjobb, leghitelesebb.


Az antológia a Kör második születésnapjára készült, kívánom, hogy több, nagyon sok legyen még.

1 megjegyzés:

Irénke Borsos írta...

Sajnáltuk hogy Pásztó TV, Vár TV nem mutatott érdeklődést az esemény iránt. A Pásztói Hírlap képviseltette magát a helyi Médiák közül; de tőle is csak egy szűkszavú, félre sikerült cikkre futotta...
Borsos Irén Pásztó