2009. március 17., kedd

Falugyűlés, Nagyoroszi, március 16.


Falugyűlésre invitált egy meghívó, amiben beszámoló a 2008-as évről, a 2009-es lehetőségek számbavétele, a feltett kérdésekre válaszadás és a szemétszállítás új rendje szerepelt mint lehetséges tartalom. No, meg hogy ki ne feledjem, kitüntetések!

Most, március 16.-án került átadásra a Faluért emlékplakett, amit Sátori Sándorné Jucika tanárnő vehetett át. Jucika a helyi nyugdíjasklub vezetője már tíz éve, szervező munkája eredményeképpen a környék egyik legjobban működő klubját hozták létre. Egész életében tanított, több nemzedék került ki kezei közül, reméljük, még sokat tud tenni a falu kulturáltságáért, a falu nyugdíjasaiért!

A Nagyoroszi Díszpolgára címet idén (ötödik alkalommal adták át) Teszáry Károly kapta. Nagyoroszi szülötte ő, aki Diósjenőn él ugyan, de munkája, álma is Nagyoroszihoz köti. Erdész volt, és a Drégelyvárért Alapítvány megálmodója. Munkája eredményeképpen több tíz-száz köbméter kő került vissza a drégyelyi vár falába, és így már szépen látható az eredeti vár egykori pompájának kicsiny részlete. Sokat ért el, messze jutott, de reményeink szerint a nagyon is friss és agilis Teszáry Károly életében még nagyon sokat tesz azért, hogy a "gondolatlan unokák" végre odaforduljanak történelmünkhöz, s észrevegyék azt, ami volt. Mert csak így lehet egyszer nekik is múltjuk!

A többi napirendi pont taglalásával nem terhelem blogom olvasóit, röviden annyit, hogy látszólag minden a lehető legnagyobb rendben van. (látszólag)
A képeket Végh József készítette.

Nincsenek megjegyzések: