2009. március 9., hétfő

Sztárpalánta Tehetségkutató Verseny, Salgótarján


Sztárpalánta Tehetségkutató Verseny címmel került március 8.-án megrendezésre Salgótarjánban, a Képzésszervezési Központban a Nógrád Megyei elődöntő. Nagyorosziból a Börzsöny Tánceggyüttes népes csoportja, és Juhász Dominika énekes utazott az eseményre több autóval, több szülővel. Sára és Eszter leányom is tagja az együttesnek, így természetesen mi magunk is elmentünk a műsorukat megnézni, illetve a szállításba is besegítettem. Nem csalódtunk! Többszáz fiatal vett részt a versenyen, több tíz, illetve százas nagyságrendű produkcióval. Három kategóriában versenyezhettek, könnyűzene, komolyzene, és népdal-néptánc szerepelt a kínálatban. Mindhárom kategóriában neves zsűri döntött (Dominikát könnyűzenében pl. Péli Barna énekes, zenész zsűrizte) a továbbjutásról, az országos döntőbe való jutásról. (Az eredmények később várhatóak.)
Kozák Simon Katalin tanította be a koreográfiát a nagyoroszi néptáncos fiataloknak. Élőzene szólt, maga Kati néni ütőgardonozott. Az öt, nagylétszámú tánccsoport a nagyszínpadon léphetett fel, mert máshol el sem fértek volna. És mondhatom, nagyon szépen szerepeltek a mieink a szakértő zsűri szigorú kritikája ellenére is. Táncukat hatalmas taps kísérte, és jókedvük a közönségre is átragadt.
A csapat egyre inkább összeszokik, mára jó barátaikká váltak egymásnak, s a szüleik, azaz mi is mindent megteszünk, hogy öröm és ne csalódás legyen a hagyományőrzés ebben a ..... szomorú világban.
A táncos fiatalok helyszíni jutalma a nagyoroszi általános iskola igazgatója, Kissné Unatényi Katalin által felajánlott torta volt.

Nincsenek megjegyzések: