2008. augusztus 31., vasárnap

Élő Dunakanyar antológia


Németh Péter Mikola költő szervezésében, az Expanzió XX.: Visszasejtesít háromnapos program keretében, Költészet a mi utcánkban alcímmel került megendezésre Verőcén, Ketykó István költő háza előtt az új, élő Dunakanyar antológia bemutatója.

Eredetileg így tervezte a szervező a felolvasók névsorát: Ádám Tamás, Barna T. Attila, Győrffy Ákos, Handó Péter, Horváth Ödön, Karaffa Gyula, Kocsis György, Károly György, Kemsei István, Ketykó István, Kepes Károly, Konczek József, Madár János, Németh Péter Mikola, Németh Attila, Pécsi Sándor, Péter Péter, Rusvay Balázs, Somos Béla, Varga Klára és Végh Attila. Néhányan sajnos nem lehettek ott, de a hangulat így is csodálatosra sikeredett.

Németh Zsófia Nóra, Németh Balázs Kristóf és barátaik elvarázsoltak bennünket zenéjükkel, míg a költők saját hangjukon szólaltatták meg alkotásaikat. Talán nehezebb volt a versmondás, felolvasás, mint a versírás!


A meglepetésvendég Nikodém (Mélosz) Miklós hajléktalan költő volt. Miklós igazi prófétai hevülettel tolmácsolta saját verseit, de Babits versét is. Öröm volt hallani, illetve igazi katarzist adott. Köszönet érte.


Sajnos a nap további programjaiban nem vehettem részt, így a közös ebéden sem lehettem jelen, hisz mi tulajdonképpen dolgoztunk. Kétbodonyban.

Nincsenek megjegyzések: