2009. április 11., szombat

Spangár-díj átadás, Rétság, április 10.


A rétsági Könyvtár olvasóterme adott helyet arra, hogy az idei Költészet Napja alkalmából a Spangár András Irodalmi Kör által alapított díjat átadjuk az arra érdemeseknek. 17 órakor Majer Szilvia fuvolajátékával vette kezdetét az ünnepség, majd Varga Nándorné könyvtárigazgaztó megemlékezése hangzott el, aztán Végh József ismertette az idei pályázat részleteit, s adta át a díjakat. Mint a díjak általában, csak a legelsőkről szólnak, de a többiek is nívós, jó színvonalú művekkel pályáztak az idén, erre jó példa az antológia anyaga.

Próza kategóriában az idei Spangár-díjas alkotó Majorosné Jósvai Éva, vers kategóriában pedig Videcz Ferenc érdemelte ki a díjat, Dovák B. József művész-tanár tűzzománc plakettjét.
A díjak átadása után először az új Spangár-díjasok alkotásaiból, majd az antológiában szereplők műveiből adott ízelítőt Kelemen Ágnes, Majer Szilvia, Pekáryné Mindszeti Csilla, Varga Nándorné és Szájbely Zsolt.
A messziről jött vendégek jó hangulatban borozgattak Videcz Ferenc Baranya-aranya boraiból, majd egészen kilenc óráig beszélgettünk néhányan a Zulu teraszán, nem akartuk magára hagyni Csengődi Pétert (Csegát), akinek ekkor ment a busza Budapestre.
Kár, hogy sokan hamar elindultak haza, de megérthető, hiszen még Szegedről is megtisztelték a díjátadást jelenlétükkel.

A képen a két idei Spangár-díjas gratulál egymásnak.

Nincsenek megjegyzések: