2008. június 30., hétfő

"Erdélyország az én hazám" fesztivál, Verőce, június 27-29 (első nap)

Verőcén, a Csattogó völgyben került megrendezésre az "Erdélyország az én hazám" fesztivál, immár másodszor. Délelőtt tízre értünk oda Évával, gyors berendezkedés után felfedeztük a "tábort" magunknak, s megismerkedtünk szomszédainkkal, Demeter Zoltán budajenői fafaragóval, Fogarasi László nyárádszeredai árússal és kedves családjával. Mi idén csakis a két könyvünket vittük, az Épphogy csak beszólok... mesegyüjteményt, és a Pipafüst című verseskönyvemet.
A hatalmas területen mindenki elfért, a nagyszínpad fedett helyen, sátor alatt állt az idén. Megnyitóra 27-én délelőtt került sor, majd sorra következtek a színes programok. (A teljesség igénye nélkül egy felsorolás az első nap fellépőiből:Pitti Katalin énekes, Kató Árpád gitáros, Tűzmadár Táltos Kör, Ismerős arcok zenekar, Tamás Gábor énekes, Esztenás együttes) Wass Albert fiai is jelen voltak a rendezvényen, fotókiállítás nyilt a havasokról. Vásári forgatag, kézművesek, hagyományőrzők tették még érdekesebbé a napot.
A három napos rendezvényt Bethlen Farkas, Verőce polgármestere nyitotta meg. Meg kell említeni Gaál István nevét, aki főszervezőként, megálmodóként a találkozó motorja volt idén is.
Mindhárom nap eseményeiről (helyhiány miatt) két-két képet teszek fel, akit érdekel több is, szóljon, írjon, postaköltségért majd ezer képet tudok küldeni.

Nincsenek megjegyzések: