2008. június 30., hétfő

"Erdélyország az én hazám" fesztivál, Verőce, június 27-29 (harmadik nap)

Harmadik nap is korán reggel érkeztünk, de a második napi reggeli elmaradt, mert ökumenikus istentisztelettel kezdődött a nap a nagyszínpadon. Ott voltam magam is, így a reggeli majd délre esett. Ismét színes programok zaljottak, bár már érezhetően kevesebben jöttek ki a zárásra. Az idő ma is jó volt, sőt, nagyon jó. Már rég kinéztem magamnak egy széles karimájú kalapot, talán ma meg is veszem?
A nap eseményeiből: Székely Nemzetőrök és a Zrinyi Barantások bemutatója, Vásárhelyi-Prodán Miklós énekelt, Bikafalvi Máté László előadást tartott, a Tápiószelei Erdélyi Magyarok Klubja műsort adott, Sebestyén István kakasdi mesemondó nagysikerű előadást tartott, tudományos beszélgetések zajlottak, Szkitia együttes koncertezett, Kuszál László erdélyi költők verseit mondta, Keresztes Ildikó koncertet adott, s zárásként a Kismarosi Színtársulat előadása zajlott.
Sok könyvemet vitték szét, Svájcba, Franciaországba, Erdélybe kerül az olvasókhoz. Sok értékes emberrel ismerkedtem meg, remélem, még dolgozunk majd együtt velük.
A nap vége felé pedig fejemre került a vágyott kalap. Azt mondják, jól áll.

2 megjegyzés:

kolto írta...

Szervusz Gyula!

Nem véletlen, hogy ebben a községben rendezték meg ezt a három napos fesztivált!.-)))

Egy "verőcei polgár"

Karaffa Gyula írta...

Kedves Költő!

Egyértelmű! Hiszen mind Betlhlen Farkas polgármesteretek, mind a könyezetetek 'adja magát", hogy itt és azok az emberek szervezzenek fesztivált. Még emlékszem a Wass Albert szoboravatásra nálatok, Verőcén a templomotok parkjában, amikor majd kétezren voltunk jelen, bőrig áztunk ugyan, de megérte ott lenni.

Üdv, karaffagyé

U.I.: A Wass szoborról elhoztam akkor, az avatáskor egy nemzetiszín szalagot, ami azóta Százdra került a Sztakó családhoz. Nagyon örültek neki, és mondták, hogy nagy becsben fogják tartani.