2008. június 12., csütörtök

Szávai Attila könyvbemutatója Salgótarjánban

Salgótarján, 2008 június 11.

A megyeszékhelyi József Attila Művelődési Központ konferenciatermében, Sándor Zoltán vezetésével „Szerdatársaság” Irodalmi kávéház sorozatcím alatt könyvbemutatókat szerveztek az Ünnepi Könyvhétre. E sorozat zárásaként a rétsági Szávai Attila író legújabb, Fészercsend című kötetét mutatták be az értő közönségnek.
Rétságot Szávai Attila, Majer Szilvia, Holp Judit, Kozák-Simon Katalin és Szájbely Zsolt képviselte. (A csapattal utazott még Záhorszki Mónika, Szunyogh Pál és jómagam is mint sofőr, de Attila édesanyja is jelen volt a bemutatón)

Csongrády Béla újságíró ismertette Szávai Attila életrajzát, s méltatta a kötetét. Majer Szilvia és Kozák-Simon Katalin fuvolajátéka, énekhangja megdöbbentő erélyjel hatott a teremben, igazi művészi élményt adva a közönségnek. Holp Judit és Szájbely Zsolt pedig tökéletesen tolmácsolta az író szándékát, mondanivalóját egy-egy írásának felolvasásával. A beszélgetés alatt kiderült a tarjáni közönségnek, hogy Szávai Attila fiatal kora ellenére jól látja változó világunk visszásságait, s humorral, és sokszor groteszk megközelítéssel „kényszerít” bennünket is színvallásra. Mindezt azért, hogy magunkra ismerhessünk a történetekben, s önmagunk hibáira, avagy erényeire fókuszálhassunk.

A nagysikerű könyvbemutatót megtisztelte jelenlétével Szávai Attila több, egykori újságíró kollégája, és a Palócföld főszerkesztője Mizser Attila költő, szerkesztője Handó Péter költő is.

A könyvbemutató alatt kerekedett hatalmas vihar ellenére jó hangulatban telt az est, Attila könyvei is szépen fogytak, s vidáman, élményekkel, ígéretekkel, fogadalmakkal eltelve utaztunk haza.

Nincsenek megjegyzések: